VVS-DAGENE 16. - 18. OKTOBER

Holder liv i utstyret til rørleggeren

På VVS-dagene tar Brødrene Dahl med seg Richard, han er sjef for serviceavdelingen og satsningen «Så god som ny». Der leverer de service på smått og stort utstyr slik at rørleggeren får mer liv ut av verktøyet sitt.

Publisert Sist oppdatert

På Langhus har Brødrene Dahl et av de største logistikksenterene i hele landet. Nærmest døgnet rundt sender de herfra ut varer til alle sine servicesentere og til kunder. 

I en stille krok litt for seg selv høres det skruing fra lang avstand. 

Richard Wogowitsch er maskinmekaniker hos Brødrene Dahl.

Richard Wogowitsch har jobbet i Brødrene Dahl i en årrekke, og har selv tatt ansvar for serviceverkstedet. Nå er han en av flere som spesialiserer seg på å vedlikeholde og reparere verktøy og utstyr som kundene deres leverer inn. 

Ofte må verktøyet repareres fort, tid er penger for rørleggeren. Nedetid er dyrt.

– For det er mange ganger de bare bruker verktøy og så kaster det. Vi kan heller hjelpe de å fornye verktøyet, forteller Richard.

Viktig med vedlikehold

Brødrene Dahl kan også bistå med kalibrering og rutineservice på utstyr, slik som pressfittingsmaskiner, som må med jevne mellomrom må kalibreres. Å ha kontroll på utstyret gir bedre kvalitet på jobben som utføres.

Inge Pedersen er kategorisjef i Brødrene Dahl.

Inge Pedersen er kategorisjef for verktøy og festemateriell i Brødrene Dahl. Han forteller om viktigheten av å holde utstyr og verktøy vedlike. 

– For det er jo sånn at selv profesjonelle verktøymaskiner trenger ettersyn og vedlikehold. Når det først skjer så er vi her for kunden og gjør de oppgavene som trengs for at kunden skal få maskinen raskt tilbake igjen.

Tar med alt av utstyr

På VVS-dagene møter du både Richard og Inge. De skal stå på standen til Brødrene Dahl for å møte kundene sine og gi de noe å ta og føle på.

– Når vi er på messe har vi med oss alt utstyr fysisk, slik at kundene, som ofte bruker klærne eller verktøyet 8 til 12 timer daglig, kan få ta på, kjenne, og teste produktene. Det er utrolig viktig for dem, avslutter Inge.

Richard gleder seg til å slå av en prat med rørleggeren som kommer for å få enda bedre innsikt i hva slags utfordringer de står ovenfor i hverdagen.

– Det å møte 14-15.000 rørleggere på VVS-dagene, det blir dritkult, avslutter Richard.

VVS-dagene nærmer seg. 16. - 18. oktober åpner dørene, og det blir tre dager med gratis messe, gratis kurs, og andre aktiviteter. Hent din gratisbillett i dag

Powered by Labrador CMS