SANITÆR

Sparer mye vann med vakuumteknologi 

JETS har levert toalett og sanitærsystem med vakuumteknologi i en årrekke. Nå satser de mer enn noen gang for å få den teknologien ut i flere bygg.

Publisert Sist oppdatert

– Her fra hovedkontoret vårt på lille Hareid sender vi i JETS ut tusenvis av toalett til hele verden, forteller Tove Souto. Hun er en av de i JETS som har tett kontakt med bransjen og kunder.

Tove Souto er sales manager i Jets Vacuum AS.

På Hareid har industrieventyret til JETS pågått i nesten 40 år. Mange som har hørt om de tenker fort på toalettsystemer til skip og hytter - steder man har lite vann tilgjengelig. 

Sparer enorme mengder vann

Ved å bruke vakuumteknologi reduserer man mengden vann man trenger for å spyle ned toalettet.

– Noe av det viktigste for oss og med våre løsninger er at toalettene våre er veldig vannbesparende. Vi sparer veldig mye vann ved å bruke vakuumteknologi, forteller Souto.

Et Jets® toalett benytter 1 liter vann til spyling, kontra 6 liter, som er det vanlige.

– Det er jo kjempeviktig når vi tenker på fremtiden - store byer og infrastruktur, altså å bare spyle ned en liter vann per spyl versus seks liter eller mer. Det har veldig stor betydning for vannforbruket og dette reduserer også betydelig volumet av kloakk som tilføres de allerede overbelastede infrastrukturene, fortsetter Sauto.

Flere muligheter

Om JETS

JETS er et internasjonalt selskap som arbeider med vakuumteknologi som minimerer bruk av verdens mest sårbare ressurser.

JETS består av forretningsområdene Maritime, Land Market og Aftermarket. JETS leverer innovative sanitærsystem til hytter, hus og bygg i alle størrelse. Til supermarked og butikker tilbyr JETS fleksibel håndtering av kondens fra kjøl og frys. Med mobile sanitærløsninger gir Jets® vakuumteknologi det mulighet til å etablere sanitær infrastruktur hvor som helst. I tillegg kan Jets® tømmestasjon holde havet rent, og brukes både i små marinaer og store havner.

Vakuumteknologi innen sanitærsystem gir også mulighet for mer fleksibel rørlegging. Munchmuseet var redd for lekkasjer fra rørføringer. De ønsket å unngå å legge rør over rommene der det er plassert verdifulle kunstverk. Med Jets® vakuum sanitærløsninger kunne Munchmuseet legge rørføringer i himlingen i stedet.

– Det er litt magi dette med vakuumsystem. Du kan løfte vannet vertikalt, rett opp i himlingen og videre horisontalt ut av bygget. Vakuumsystem har i tillegg mindre dimensjoner på rørene. Så det gir stor fleksibilitet for både arkitekter og byggherrer, forteller Souto.

Møter bransjen i oktober

På VVS-dagene har Jets vært med mange ganger før, og har fast plass i messehallen. De gleder seg til å møte bransjen igjen, og vet hva slags verdi de kan tilføre forskjellige prosjekter.

JETS vil viser frem produkter og løsninger, for alt fra sanitærinfrastruktur i kommersielle bygninger til hytter uten innlagt vann, mobile løsninger for festivaler og arrangementer, kondensfjerning fra kjøledisker, samt tømmestasjoner for båter – et viktig tiltak for å holde havnene rene.

– Vi vil gjerne få besøkende som er interessert i å høre om mulighetene når det gjelder vakuumteknologi. Det er mange ting å lære i forhold til vakuum og vakuumteknologi. Mange bruksområder som sikkert ikke er noe folk har tenkt på en gang!

VVS-dagene åpner 16. oktober og varer til 18. oktober. Messen er gratis, så hent din gratisbillett i dag

På fabrikken til Jets på Hareid setter de sammen vakuumpumper og toaletter før de sendes ut til store deler av verden.
Powered by Labrador CMS